"Kielisolmuja

Englantilainen nainen, joka aikoi viettää kesälomansa Saksassa, kirjoitti kirjeen Haldorfin kylässä asuvalle opettajalle ja pyysi tätä hankkimaan itselleen asunnon.

Jälkeenpäin hän muisti, että oli unohtanut kysyä, oliko huoneistossa WC. Hän kirjoittikin siltä istumalta uuden kirjeen pyytäen lisätietoja tästä tärkeästä asiasta.

Opettaja, jonka englanninkielen taito oli perin heikko, ei ollut koskaan kuullut lyhennystä WC ja kääntyi asiassa kylän papin puoleen. Pappikaan ei ymmärtänyt lyhenteen merkitystä, mutta kuultuaan englantilaisen ladyn olevan yli 50-vuotias, hän oletti tämän olevan uskovainen ihminen. Asian näin ilmeisesti ollen, pappi päätteli naisen haluavan tietää missä sijaitsee Wooden Church -kirkko. Niinpä tiedusteluun vastattiin seuraavasti:

- Kysymänne WC sijaitsee vain puolen tunnin kävelymatkan päässä Haldorfin keskustasta tuuhean mäntymetsän keskellä. Se on avoinna joka torstai ja sunnuntai. Tämä vaikuttanee Teistä sopimattomalta,
varsinkin jos olette suunnitelleet päivittäin toistuvia käyntejä.

- Ilostutte kuitenkin varmaan kuullessanne että monet ottavat sinne eväskorin mukaan nauttiakseen kauniista näköalasta pidempään. Varsinkin kesäisin siellä käy paljon ihmisiä, joten neuvoisin Teitä tulemaan tuntia aikaisemmin kuin ovet aukaistaan. Tilaa riittää kyllä kaikille.

- Siellä on 80 istumapaikkaa ja lisäksi seisomapaikkoja. Kello soi 10 minuuttia ennen WC:n avaamista. Kehotan Teitä erityisesti menemään
paikalle aina torstaisin, sillä silloin kaikki tapahtuu urkumusiikin säestyksellä. Akustiikka on erinomainen, joten pienikin pihahdus kuuluu. Lähellä sijaitsevan kasarmin upseerit ja sotilaat tulevat säännöllisesti seuraamaan toimitusta.

- Olisi suuri kunnia, jos saisin varata Teille parhaan paikan WC:stä. Vaimollani ja minulla ei ole ollut tilaisuutta käydä siellä kahteen viikkoon ja se on tuottanut meille varsin suurta tuskaa.

Ajatusten Aamiainen 21.5.2001"

Olen tilannut Positiivareilta Ajatusten Aamiaisen joka tulee joka arkiaamu sähköpostilaatikkooni. Yritän mm sillä saada itselleni positiivista mieltä.