1. Wirkailijan on joka päivä lakaistava lattiat, pyyhittäwä pölyt huonekaluista ja hyllyistä.
  2. Joka päiwä täytetään öljylamput, puhdistetaan uunit ja ristikot. Ikkunat pestään kerran wiikossa.
  3. Jokainen wirkailija tuo päiwittäin sisälle sangon vettä ja kapallisen hiiliä.
  4. Kynät terotetaan huolellisesti, mutta kärjen saa kukin wuolla mieleisekseen.
  5. Konttori awataan klo 7 aamulla ja suljetaan klo 8 illalla paitsi pyhänä, jolloin se on suljettuna. Jokaisen wirkailijan odotetaan käywän kirkossa sunnuntaina ja muutenkin wiettävän ajan siweellisesti.
  6. Mieswirkailijat saawat yhden illan wapaata wiikossa woidakseen seurustella tyttöjen kanssa, ahkera kirkossa käwijä saa kuitenkin kaksi iltaa.
  7. Naiswirkailijoiden tulee elää suuressa siweydessä, erittäinkin nuorten neitojen. Kaikenlaiten flirttailu konttorissa on kielletty.
  8. Konttorin porsliininen lawoire on yksinomaan konttorin chefin ja kasöörin käytössä. Muut käyttäkööt pesemiseen kuparista lawoirea.
  9. Kun työtunnit ova lopussa on ilta wietettävä lukemalla raamattua ja muita hywiä kirjoja.
  10. Se, joka polttaa espanjalaisia sikaareja, nauttii alkoholijuomaa mitä tahansa, ajattaa partansa parturissa tai käy wedonlyönti- tai muissa julkisissa paikoissa, antaa aiheen epäillä hänen arvoaan, tarkoituksiaan, vilpittömyyttään ja kunniallisuuttaan.
  11. Wirkailija, joka on uskollisesti ja moitteettomasti suorittanut työnsä wiiden wuoden aikana ja osoittautunut säästäwäiseksi sekä pitänyt huolen siweellisistä welwollisuuksistaan, saa wiiden sentin korotuksen päiwässä, mikäli liikkeen tuottama woitto sen sallii.

Henry Ford Motor Company 1898